TEKLİF AL
TARBİGEM Türkiye Tarla Bitkileri Üreticileri Merkez Birliği
  • +90 (312) 436 02 64 info@tarbigem.com.tr
  • Emrah Mahallesi Yusufcuk Sokak No: 15/2
    Keçiören - Ankara TÜRKİYE
Menu
  • KURUMSAL
    • Hakkımızda
    • Vizyon & Misyon
    • İlkelerimiz
    • Referanslar
    • Başkandan Mesaj
    • Yönetim Kurulu
    • Görevimiz
  • MEVZUAT
    • Kanun
    • Tebliğ
    • Tüzük
    • Yönetmelik
  • HABERLER
  • DUYURULAR
  • ÜRÜNLER
  • ETKİNLİKLERİMİZ
  • İLETİŞİM
  • TARBİGEM ÇKS
  • ANA SAYFA
  • TARBİGEM Öncülüğünde MZURI Teknolojisi Türkiye'de

TARBİGEM Öncülüğünde MZURI Teknolojisi Türkiye'de

 

TARBİGEM öncülüğünde, 35 yılı aşkın tarım ve tarım makineleri üretimi tecrübesine sahip Avrupa’nın en önemli tarım makineleri üreticisi olan MZURI artık Türkiye’de.

Konya’ya getirilmiş olan Mzuri Pro-Til 3T Select makinesi çiftçilerimizin kullanımına sunulmuştur. Aynı zamanda tanıtım çalışmaları devam etmektedir. İlgi duyan firmalar için tanıtım günleri organize edilecektir.

 

MZURİ PRO-TIL NEDİR?

Hibrit aracın yenilikçi tasarımı sayesinde, bir geçiş sırasında tarla yüzeyinde bulunan bitki artıklarınının sıra aralarına taşınması, dar toprak şeritlerinin işlenmesi, ekim öncesi temel NPK gübresi uygulanması, mikrogranüllerin uygulanması, hem de tohumlama işlemlerinin yapılması mümkündür. Mzuri ürünleri, tüm tahıllar, kanola, baklagiller, mısır, soya fasulyesi, ayçiçeği, keten, haşhaş, kenevir ve diğerler bitkilerin ekilebilmesini sağlayan evrensel makinelerdir.


 



 

1. Opsiyon olarak sunulan, yüzeyde kalan artıklarını kesen ön diskler.

2. Hidrolik olarak sabitlenmiş aralıksız ekim sağlayan saban kulağı, iyi kök gelişimi sağlar ve ekim şeridini tüm mahsul kalıntılarından ( "yana doğru" yayarak) temizler.

3. Gübrenin tohumun tam altına yerleştirilmesi, başlangıç dozunu azaltıp, besin maddelerine erken erişimi sağlar.

4. Ekili şeritteki toprağı  yoğunlaştıran 2 sıra halinde düzenlenmiş dayanıklı tekerlekler

5. Her bir ekim bölümünün hidrolik basıncı, toprağın güvenli ve doğru bir şekilde tohumlanmasını garanti eder.

6. Tohumluk saban kulağındaki her tekerin derinliği tek tek ayarlanabilir

7. Toplayan tırmık makinesi




 


 

tohum öncesi gübrelemede % 30'a varan tasarruf 

mozaik tipi toprakta eşit dağılım 

 

Bölge A – Gevşetme ve gübreleme

Dişli kesici dişli, toprak yüzeyindeki saman ve diğer mahsul artıklarını kesip, onları toprak yüzeyine bırakır. Yeraltı dişi, toprak şeritleri işler, ekin artıklarını işlenmiş şeridin her iki tarafına iter ve mineral gübreyi uygular. Bu şeritteki toprak, gevşetilmiş olup, nemli kalır ve yüzeyde hiçbir bitki kalıntısı kalmaz. Gübrenin yalnızca ekili toprak alanına hassas şekilde yerleştirilmesi, dozunun düşürülmesine izin verip bitkilerin büyüme sürecinin başlangıcından itibaren besin kullanılabilirliği sağlar. 

Bölge B – Yoğunluk

Mzuri araçların tasarımının benzersiz ve önemli özelliği, tüm makine ağırlığının tüm ekili şeritlere eşit şekilde dağılmış olmasıdır. Bu, gevşetilmiş toprağın yeniden sıkıştırılmasını ve hava boşlukların yok edilmesini sağlar. Böylece hassas ekim derinliği ve uygun koşullar sağlanırken, tohumların filizlenmesi  ve kök sisteminin gelişiminin güçlendirilmesi sağlanmaktadır.

Bölge C - Ekim

Her bir bölümün tohum saban kulağı, toprak gevşetme elemanlarından tamamen bağımsız olarak çalışır. Bu kolay ayarlama, mükemmel toprak kopyalama ve ekim derinliğinin sürekli kontrolünü sağlar. Hidrolik sistem kullanan her bir saban kulağı, ekim derinliğini düzenleyen kopyalama ve yoğurma tekerleği üzerinde uygun bir baskı uygular. Bu, tohum yerleştirme hassasiyetini ve toprakla temas ettiği noktada mükemmel su ve hava koşullarını sağlar. Tohumlar  hızlı ve eşit bir şekilde filizlenir.

 

AVANTAJLARI NELERDİR?

 

  1. Su Tutulmasını Sağlar

Sıra aralarına toplanan hasat artıkları sayesinde sıra aralarında malç oluşumu sağlanır. Oluşan malç, toprağı yüksek sıcaklık dönemlerinde su kaybına karşı korur. Bununla birlikte, sonbahar ve ilkbaharda, su emilimini kolaylaştırır ve kaynağını arttırır, aynı zamanda kışın bütün tarla boyunca karı eşit şekilde durdurur.  Mahsulün türünden bağımsız olarak, hasat artıkları, malç ya da ara ürün biyokütlesi toprağı veya ekimi engellememelidir. Bu nedenle, Mzuri agregalarının tasarımının sayesinde, bitki artıklarının çoğu makineden geçtikten sonra sıra arası çayırda bulunur, ve yukarıda belirtildiği gibi, toprak ve su koruma alanındaki görevlerini yerine getirir. 

 

  1. Energi Tasarrufu Sağlar

Mzuri aracın 1 geçişinde, 1ha büyüklüğündeki alanda aynı anda toprağı işlemek, gübrelemek ve tohum ekmek mümkündür. Mzuri araçlarının kullanımıyla 1 hektarda 10-15 litreden fazla yakıt tasarrufu sağlanabilir. İşlemlerin kısa sürede ve tek seferde yapılabiliyor olması sayesinde tarla bitkilerinin, özellikle kış bitkilerinin ekiminin optimum tarihlerde yapılabilmesine olanak sağlar. Bu bitkilerinin ekiminin bir gün kadar geciktirilmesi hektar başına ortalama 50-100 kg verimde düşüşe neden olur.

 

  1. Gübre Tasarrufu Sağlar

Gevşetme dişleri ve ekim saban kulağının tasarımı, temel mineral gübrelerin ve mikrogranüllerin tek geçişte uygulanmasını sağlar. Ekin öncesi gübre, genellikle NPK, yalnızca bitki köklerinin büyüyeceği gevşemiş toprak alanına gider. İkinci gübre olan mikrogranül, bitkilerin filizlenmeye başladıkları andan itibaren makro ve mikro besin maddelerine erişebilmesi için ekilen tohumların etrafına verilir. Hassas gübreleme sayesinde kullanılan gübreden % 30-50'ye kadar tasarruf sağlanabilir.

 

  1. Topraktaki Biyolojik Aktiviteyi Sağlar

Sınırlı gevşetme işlemleri, toprağın çevirilmemesi, toprağın sabit su, hava ile termik koşulları ve tarla yüzeyinde minimum% 50-75 bitki materyalinin kalması gibi Mzuri Pro-Til teknolojisinin özellikleri, mikroorganizmaların oluşumunun yanı sıra, üst toprakta organik karbon içeriğinin artışını sağlar. Toprak biyolojik olarak aktif hale gelerek, hem organik hem de mineral bileşiklerin sayısız dönüşümüne uğrar. Bu sayede hızlı bir besin sirkülasyonu oluşur. Mineralleşme ve nemlendirme işlemleri meydana gelir ve humus ortaya çıkar. Organizmaların çeşitliliği hem bitki hastalığının hem de haşerelerin yayılma riskini azaltır. Ancak, tarlada çok miktarda bitki kalıntısı bulunmasıyla ilgili salyangoz ve zararlı böceklerin izlenmesi gerekir. Toprak solucanlarının bulunması, ürünler için özellikle çok avantajlıdır. Solucanların faaliyetleri, bitki kalıntılarının toprağın daha derindeki katmanlarına ulaştırılmasını sağlar. Toprakta suyun içeri girmesini sağlayan, fazla suyu hızlı bir şekilde tahliye eden ve kuruma riski olmadan iyi havalandırma sağlayan büyük boşluklar oluşur. Toprak gevşer ve aynı zamanda toprak solucanlarının sayesinde topaklanır ve kalıcı topaklı yapının özelliklerini kazanır.

 

  1. Üretim Ekonomisine Katkı Sunar

Mzuri Pro-Til makinelerinin kullanılmasıyla yakıt, işçilik, gübre, makine bakım maliyeti gibi giderlerde yüksek oranda tasarruf edilmesini sağlar. Gübrelerin ve toprak kaynaklarının etkin kullanımı sonucu elde edilen büyük, yüksek kaliteli hasat, tarım ürünlerinin kolay satılmasını ve daha fazla kar edilmesini sağlar.

Bitki türlerini yetiştirmek için tek bir makine kullanarak, aynı zamanda, anız ekim makineleri, diskli tırmıklar, pulluklar, tohum ekme makineleri, tahıl ekim makineleri, hassas tohum ekme makineleri ve ayrıca toprak gübresi veya bitki koruma ürünleri aplikatörleri ya da bunlar gibi başka makinelerden vazgeçebilirsiniz.


Habere ait video ve resimler:

 







 

 

Paylaş

Biz Kimiz?

Tarla Bitkileri Üreticileri Merkez Birliği 5200 sayılı Tarımsal Üretici Birlikleri kanunu kapsamında, tarla bitkisi ürün grubuna dahil olan ürünlerin üreticilerinin bir araya gelmesiyle, yönetici ve üyelerin talebi üzerine, 13 Aralık 2006 tarihinde Ankara'da kurulmuştur. 81 il ve ilçede teşkilatlanmalara hızla devam edilmektedir. Tarla Bitkileri Üreticileri Merkez Birliği'nin kısa adının TARBİGEM olarak kullanılması üyeler tarafından kabul edilmiştir.

Adres & Ulaşım

Emrah Mahallesi Yusufcuk Sokak No: 15/2 Keçiören - Ankara TÜRKİYE
+90 (312) 436 02 64
info@tarbigem.com.tr
Web Tasarım

Telif Hakkı © 2018 TARBİGEM Tüm hakları saklıdır.


Yukarı
Whatsapp İletişim