REZENE (Foeniculum vulgare)
TIBBİ VE AROMATİK BAHARAT BİTKİLER
REZENE (Foeniculum vulgare)
Rezene ( Foeniculum vulgare ), maydanozgiller (Apiaceae) familyasından iki metreye kadar boylanan iki yıllık kokulu otsu bitki türü . Tohumları protein ve yağ bakımından zengin bir besi dokuya sahiptir. Baharatı , rezene bitkisinin yapraklarından , kurutulmuş tohumlarından ya da bu tohumların öğütülmesiyle elde edilir.Rezene bitkisinin soğanı, yaprakları ve tohumları dünyanın birçok mutfak geleneğinde kullanılmaktadır .Rezene tohumlarının aromatik karakteri, trans-anethole ve estragole (benzeşen meyan kökü), flonon (nane ve kafur), Limonen, [28] 1-okten-3-ol (mantar) dahil olmak üzere karışık aromalar veren uçucu yağlardan kaynaklanır. ] Rezene bitkisi anne sütünü arttırır. Gaz söktürücüdür. Bebeklerde iştahı açar ve annenin sütüne çok faydalıdır.