Turp (Rаphanus)
YEM BİTKİLERİ
Turp (Rаphanus)
Turp (Raphanus raphanistrum subsp. Sativus), Roma öncesi dönemde Avrupa'da evcilleştirilen Brassicaceae familyasının yenilebilir bir kök sebzesidir.Turplar dünya çapında çoğunlukla çıtır salata sebze olarak çiğ olarak tüketilmektedir.Turplar, keskin lezzetlerini glikosinolat, mirrosinaz ve izotiyosiyanat dahil, bitkilerin ürettiği çeşitli kimyasal bileşiklere borçludur. Bazen eşlik eden bitkiler olarak yetiştirilirler ve birkaç zararlı ve hastalıktan muzdariptirler. Hızla çoğalırlar ve hızla büyürler, küçük aylar bir ay içinde tüketime hazırlanırken, daha büyük daikon çeşitleri birkaç ay sürer. Turp'un bir diğer kullanımı kışın örtü veya bir yem mahsulüdür. Bazı turplar tohumları için yetiştirilir; Örneğin daikon, yağ üretimi için yetiştirilebilir. Diğerleri filizlenme için kullanılır.